Colourmix

4,19

Colour Mix! Een bont kleurenpallet aan aardappeltjes op je bord! Deze zijn ideaal om in de oven te bereiden en ziet er heel feestelijk uit.

verpakt per 1 kg op een kartonnen schaal.

RAUWE AARDAPPELEN GAREN IN DE OVEN

  • Verwarm de oven voor op 190 °C
  • Snij de rauwe aardappel in plakken, in partjes of in blokjes, zorg dat ze ongeveer even groot zijn
  • Als de gesneden aardappelen erg nat zijn, dep deze dan droog met een schone theedoek of keukenpapier
  • Leg de aardappelen op een bakplaat of rooster met een vel bakpapier, of doe ze in een grote ovenschaal
  • Giet een scheutje plantaardige olie (bijv. olijf- of zonnebloemolie) over de aardappelen
  • Strooi peper, zout en/of andere kruiden naar smaak over de aardappelen (zie onderstaande kruidenmix als suggestie)
  • Hussel de aardappeltjes door elkaar, zodat olie en kruiden goed verdelen
  • Verdeel de aardappel over de bakplaat, rooster of schaal: probeer de dikte van de laag beperkt te houden, want hoe dikker de laag, hoe lastiger ze garen
  • Bak de aardappelen tot ze krokant en goudgeel zijn: hoelang het duurt voor de aardappelen gaar zijn, hangt af van het formaat van de partjes, blokjes of schijfjes en de dikte van de laag aardappelen, gemiddeld duurt het garen 45-50 minuten

Eet smakelijk!

Categorie: