Baby Gold krielaardappeltjes in de schil

3,89

De kleinste aardappeltjes uit het assortiment zijn baby gold kriel aardappelen. Mooie aardappeltjes, die zo in de schil gegeten kunnen worden. Hup in een ovenschaal of braadpan en in mum van tijd lekkere aardappeltjes op tafel!  Ze zijn per 1 kilo verpakt in een kartonnen schaal.

KRIEL AARDAPPELEN BAKKEN IN DE PAN

  • Snij de rauwe aardappel op plakken, in partjes of in blokjes, zorg dat ze ongeveer even groot zijn
  • Als de gesneden aardappelen erg nat zijn, dep deze dan droog met een schone theedoek of keukenpapier
  • Verhit bakboter of vloeibare olie in een koekenpan en wacht tot de boter of olie op temperatuur is
  • Verdeel de aardappel over de bodem van de pan: probeer de dikte van de laag beperkt te houden, want hoe dikker de laag, hoe vaker je de aardappelen moet omscheppen
  • Hoelang het duurt voor de aardappelen gaar zijn, hangt af van het formaat van de partjes, blokjes of schijfjes en de dikte van de laag aardappelen in de pan: gemiddeld duurt het garen 25-35 minuten
  • Tip: De aardappelen even voorkoken, ze hoeven dan minder lang te bakken. Een bosuitje mee bakken op het laatst is heerlijk.

RAUWE KRIEL AARDAPPELEN GAREN IN DE OVEN

  • Verwarm de oven voor op 190 °C
  • Snij de rauwe aardappel op plakken, in partjes of in blokjes, zorg dat ze ongeveer even groot zijn
  • Als de gesneden aardappelen erg nat zijn, dep deze dan droog met een schone theedoek of keukenpapier
  • Leg de aardappelen op een bakplaat of rooster met een vel bakpapier, of doe ze in een grote ovenschaal
  • Giet een scheutje plantaardige olie (bijv. olijf- of zonnebloemolie) over de aardappelen
  • Strooi peper, zout en/of andere kruiden naar smaak over de aardappelen (zie onderstaande kruidenmix als suggestie)
  • Hussel de aardappeltjes door elkaar, zodat olie en kruiden goed verdelen
  • Verdeel de aardappel over de bakplaat, rooster of schaal: probeer de dikte van de laag beperkt te houden, want hoe dikker de laag, hoe lastiger ze garen
  • Bak de aardappelen tot ze krokant en goudgeel zijn: hoelang het duurt voor de aardappelen gaar zijn, hangt af van het formaat van de partjes, blokjes of schijfjes en de dikte van de laag aardappelen, gemiddeld duurt het garen 45-50 minuten

Eet smakelijk!

Categorie: