Aanbieding!

Pruim Reine Victoria (per 250 gram)

1,75

De reine victoria is een ovale pruim die paars/rose/geel van kleur is. Het gele vruchtvlees is heerlijk zoek en sappig.

Pruimen zijn lekker. Maar dat is niet het enige wat er over de pruim te vertellen valt. Pruimen zijn gemakkelijk om mee te nemen. Ze zijn zoet en sappig, dus ook een goede dorstlesser en ze geven energie omdat ze koolhydraten bevatten die geleidelijk in het lichaam opgenomen worden. Maar waar ze vooral om bekend staan? 

Pruimen hebben een laxerende werking

Pruimen bevatten de meeste vezels van alle vruchten en helpen tegen verstopping of obstipatie. Daar zijn ze al vanaf grootmoeders tijd om bekend. De laxerende werking is niet alleen maar aan de grote hoeveelheid vezels te danken. Het komt door het samenwerkende effect van een drietal stoffen. Namelijk: vezels, sorbitol en difenylsatine. Nu is het natuurlijk niet zo dat je onmiddellijk naar het toilet zal moeten rennen, maar je kunt merken dat je darmen ervan aan het ‘werk’ gaan. Eet er dus ook weer niet teveel van, want dan krijg je buikpijn.

Verzuring

Nog een voordeel van pruimen is dat ze rijk zijn aan organische zuren en alkalische verbindingen zoals kalium, waardoor verzuring die kan ontstaan tijdens zware inspanning en/of sporten kan worden geneutraliseerd.

Categorie: