Prei Kerriesoep voor 4 personen

3,99

Zelf benodigd:

  1. 2 kipfilets
  2. 30 gram boter
  3. 40 gram bloem
  4. 100 ml kookroom

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram prei gesneden
  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 1 ltr water met 3 boulionblokjes
  • 100 ml room
  • 1 el kerriepoeder
  • Peper en zout

Lekker met

  • vers stokbrood

Zo maak je het

  1. Maak kipbouillon met 1 liter water.
  2. Pocheer de kip in 20 minuten gaar in 1/3 e van de kippenbouillon. Trek de kipfilets met een vork uit elkaar en leg de kip apart.
  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. De Prei wordt al gesneden meegeleverd.
  4. Verhit de boter in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit even. Voeg vervolgens de kerriepoeder en de bloem toe en gaar dit gedurende 5 minuten mee op een laag vuur.
  5. Voeg de bouillon toe en klop er met een garde een gladde soep van. Voeg 3/4 van de prei toe en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg de room toe. Breng de kerriesoep op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de kip en de resterende prei bij de soep en laat de soep nog 5 minuten garen. Serveer in kommen. Lekker met vers stokbrood.

Categorieën: ,