Verspakket Boerenkool (met spekjes, rookworst, aardappel)

8,99

Gemakkelijk een volledige maaltijd inclusief vlees voor een aantrekkelijke prijs? Dan is dit pakket ideaal.

Verse boerenkool van eigen land gewassen en gesneden in de snijkeuken van groenenfruitig.nl. De boerenkool is verpakt per 500 gram.

In de winter gaat er niks boven een dampend bord met heerlijke stamppot van boerenkool. Het geheim van wat deze boerenkool zo smakelijk maakt? Eef heeft met liefde voor het vak deze boerenkool op het land laten groeien, veel schoffelen, toppen snijden, afstropen, wassen, drogen, snijden en verpakken.

Wat heb je nodig voor stamppot van boerenkool voor 3 a 4 personen?

– fijngesneden boerenkool
– stamppot aardappels
– gerookte spekreepjes en rookworst

_ melk en roomboter
– snufje zout
– versgemalen peper
– klein scheutje azijn

– een stamppotstamper

Hoe maak je de stamppot van boerenkool klaar

Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Leg ze in een grote pan, gevuld met een flinke laag water (zodat de aardappels bijna onder staan) voorzien van het zout. Hier bovenop leg je de boerenkool. Breng het geheel aan de kook en laat het (met het deksel op de pan) minstens 25 minuten zachtjes gaar koken. Leg het laatste kwartier de rookworst er bovenop. Prik in de aardappels om te kijken of ze gaar zijn. Dan vallen ze gemakkelijk uit elkaar. In de tussentijd braad je de spekreepjes aan (ongeveer 5 minuten).

Het stampen van de boerenkool

Zijn de aardappels gaar? Dan ben je klaar om de boerenkool te stampen. Giet hiervoor eerst het kookvocht af. Scheut melk en klontje roomboter erbij. Stamp nu met een stamppotstamper het geheel goed fijn. Giet er een scheutje azijn doorheen en verder stampen. Spekreepjes er doorheen en klaar ben je. Je kunt wanneer je dat lekker vindt de stamppot nog wat meer smaak geven door wat versgemalen peper toe te voegen.

Eet smakelijk!Op het land laten groeien, toppen snijden, afstropen, wassen, drogen, snijden en verpakken.

Tip: familie Klaassen maakt de stamppot net even anders. De boerenkool en aardappels apart koken. De boerenkool iets langer laten koken door een 25 minuten eerder op te zetten dan de aardappels. Als de aardappels gaar zijn, afgieten en puree maken met roomboter en melk. Daarna pas de boerenkool erdoor stampen. Naast de azijn ook een klein scheutje maggie erdoor. Je zult zien dat de boerenkool veel smeuiger is.

Categorie: