Verspakket stamppot savooiekool met spekjes en gehaktbal (ruim 2 personen)

8,75

INGREDIËNTEN VOOR DIT RECEPT

In het maaltijdpakket zitten de groenten, aardappelen, spekjes en gehaktballen. Zelf toevoegen:

 

  •  1-2 eetlepels kerrie
  •  zout en peper
  •  50 gram boter
  •  100-200 ml melk

BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT

Schil de aardappels en snij ze in grove stukken. Was ze en doe ze in een grote pan.

Snijd de ui in stukjes en de knoflook heel fijn.

Zet de aardappelen op met een snufje zout en breng aan de kook. Na 5 tot 10 minuten leg je de kool op de aardappelen. Doe de deksel op de pan en stoom dit in 15-20 minuten beetgaar.

Bak ondertussen de spekblokjes en de uien in de boter. Voeg hier de knoflook, kerrie, zout en peper aan toe.

Haal de kool als hij beetgaar is van de aardappels af en doe in een vergiet (je kan ook in 2 pannen koken) Giet de aardappels af en maak hiervan met de uien en melk en boter een stevige puree.

Proef of er eventueel nog kruiden bij mogen of misschien een beetje melk. Dit is per keer verschillend. Roer er met een lepel de savooiekool doorheen en serveer lekker heet.

De savooiekool stamppot is lekker met de biologische gehaktballen.

Eet smakelijk!

Categorie: