Rode kool gesneden (500 gram)

1,59

Gesneden rode kool dat zo de pan in kan. Hieronder een lekker recept voor een klassieke rode kool.

  1. Smelt 50 g boter in een grote pan met dikke bodem. Voeg een fijngesneden ui en een stevige snuif zout toe. Wij houden van rode ui om z’n subtiele, zoete karakter. Laat de ui zacht worden, maar niet bruin.
  2. Doe de gesneden kool bij de ui in de pan. Stoof aan tot de stukjes kool beginnen te glanzen.
  3. Een beetje suiker is een must om dit gerecht in balans te brengen. Strooi een ruime eetlepel bruine basterdsuiker op de rodekool. Voeg naar smaak specerijen toe.  BV een kaneelstokje, 1/4 kl gemalen kruidnagel en een beetje geraspte nootmuskaat. Laat alles een minuutje meestoven.
  4. Om de rodekool zacht te braiseren, is het nodig om ongeveer 150 ml vocht toe te voegen. Azijn is de meest voor de hand liggende keuze. Kies eens voor ciderazijn of balsamicoazijn. De prachtige kleur en het fantastische evenwicht tussen zoet en zuur.
  5. Voeg nu kleine stukjes appel toe. Roer tot alles een beetje geslonken is.
  6. Zet een deksel op de pan (belangrijk) en zet het vuur op de laagste stand. Laat 1 tot 1,5 uur stoven. Controleer elk kwartier of de rodekool niet aanbrandt en roer eens door. Proef af en toe tot de kool de textuur heeft waar jij van houdt. Kruid goed met peper en zout.
  7. Rodekool smaakt de dag nadien nog lekkerder. Als je hem dan opwarmt, roer je er vlak voor het serveren nog een klontje boter door voor een extra lekkere smaak.

Categorie: