Romeinse Sla (per stuk)

2,59

Romeinse sla een echte groente vitaminebom en is onder andere rijk aan vitamine A, K en C. De vele antioxidanten in de sla hebben een cholesterolverlagende werking. Goed voor de bloedvaten! Daarnaast helpt het kalium in romaine sla om je bloeddruk laag te houden. Supergezond sla’tje dus!

Romeinse sla is een lekkere frisse groente die vooral op warme zomerdagen op tafel komt. De knapperige bladen hebben een iets zoete smaak en een stevige bite. Het is dan ook niet voor niets de basis voor veel salades! Maar wist je dat je de romaine sla ook heel goed kan grillen? Snijd de krop doormidden of in vieren en grill hem aan elke kant zo’n 3 minuten. Smeer de sla daarna in met olijfolie en breng hem lekker op smaak met wat peper en zout.

De bekendste bereidingswijze van romaine sla is als basis voor de populaire caesarsalade. Deze salade niet, zoals veel mensen denken, vernoemd naar de Romeinse keizer Julius Caesar. De caesarsalade is vernoemd naar chef-kok Caesar Cardini (1896-1956). De salade was eindelijk een noodoplossing, omdat andere ingrediënten niet voorradig waren. Toen mensen speciaal naar zijn restaurant terugkwamen en naar de salade vroegen, wist Caesar dat hij iets bijzonders had!

Land van herkomst:
Belgie

Categorie: