Schorseneer (per kilo)

3,15

Schorseneren zien er niet erg aantrekkelijk uit als ze nog in hun schil zitten. Bruin of zelfs zwart, met een dikke schorsachtige schil: het lijken wel modderige stokken. Schorseneren zijn erg gezond en ze hebben een mooie, zachte smaak, die wordt vergeleken met die van asperge of artisjok.

Bij het schillen van schorseneren komt er een wit kleverig sap vrij. Al snel zitten je handen vol met bruine kleverige vlekken waar je niet zo makkelijk vanaf komt. Om deze reden noemden ze schorseneren vroeger ook ‘keukenmeidenverdriet’. Toch valt het best mee om schorseneren schoon te maken zonder problemen.

Schorseneren schoonmaken in 4 stappen

  1. Trek keukenhandschoenen aan
  2. Schrob de schorseneren schoon met een borstel
  3. Schil de schorseneren met een dunschiller
  4. Doe ze in water met azijn

Er is een speciale website www.schorseneren.nl met heerlijke recepten.

Categorie: