Vers gesneden soepgroenten

1,49

250 gram gesneden soepgroenten voor een heerlijke verse groentesoep.

Hieronder een basisrecept voor verse groentesoep.

  • Vul een pan met 1 liter tot 1,2 liter water en breng aan de kook. Doe een kleine schenkel erbij en 2 bouillonblokjes. Zet het vuur lager en dit laat je ongeveer 2 uur zachtjes koken.
  • Maak ondertussen de soepballetjes klaar. Tip: maak eens balletjes van hamburgers of gekruide verse worst dat geeft extra smaak aan de balletjes in de soep.
  • Verwijder na 2 uur de schenkel uit de pan en snijd het vlees in kleine stukjes.
  • Doe de gehaktballetjes bij de bouillon.
  • Voeg de soepgroenten toe en laat de groenten gaar koken.
  • Voor een extra gevulde soep kun je nog vermicelli toevoegen

Voor een extra pittige soep kun je de eerste 2 uur een peper in zijn geheel meekoken. Die haal je er gelijk met schenkel weer in zijn geheel uit.

2 of 3 tomaten meekoken ook gelijk met de schenkel geeft extra veel smaak aan de soep.

Categorie: