Zuurkool zelfgemaakt (per 250 gram)

1,50

Er is weer nieuwe zuurkool. 6 weken geleden klaargemaakt in het vat. Deze zuurkool is door groenenfruitig.nl zelf gemaakt. De witte kolen zijn geteeld bij een lokale tuinbouwer in De Hoven. De kolen zijn door Eef opgehaald en heel fijn gesneden en gewassen in de snijkeuken. Er is alleen zout toegevoegd om het fermenteren op gang te brengen. Verder zitten er geen toevoegingen in deze zuurkool.

De zuurkool is niet gepasteuriseerd zoals in de verpakte variant in de winkels waardoor alle gezonde stoffen behouden blijven. Let op: ook door verhitten van de zuurkool gaan gezondheidsvoordelen verloren. Steeds een beetje rauwe zuurkool als bijgerecht is dan ook heel goed voor je gezondheid!

Zuurkool is gefermenteerde kool en is erg gezond. Door het fermentatieproces bevat zuurkool veel voedingsstoffen en biedt het veel meer gezondheidsvoordelen dan verse kool. Door het fermenteren van kool ontstaat de groei van gunstige probiotica. De probiotica helpen je lichaam de voedingsstoffen beter op te nemen. Zuurkool is rijk aan vezels, vitaminen en mineralen waardoor ze bijdragen aan een sterkere weerstand.

Categorie: