Erwtensoep pakket voor grote pan soep

7,25

Met dit pakket en recept zet je een échte ouderwetse erwtensoep op tafel. Mijn moeder maakt de lekkerste hoor ik mensen vaak zeggen😉 . Gelukkig deelt Louise Klaassen haar recept zodat jij deze heerlijke erwtensoep ook op tafel kan zetten. Het is overigens niet zo dat ik een uitgeschreven briefje heb gekregen met exacte hoeveelheden, bereidingswijze etc. Nee, het is ook een beetje fingerspitzengefühl. Een zakje spliterwten, prei, wat winterpenen, aardappel, hipspoot, en …..alles zit in het pakket.

Neem de tijd om erwtensoep te maken

Je hebt even tijd nodig om echt lekkere erwtensoep te maken. De avond van tevoren begin je met bouillon opzetten en erwten weken en dan de volgende dag de soep bereiden. Dit recept geeft je een flinke pan overheerlijke erwtensoep. Ongeveer een kom of 10 haal je er zeker wel uit.

Extra lekker: serveer bij de erwtensoep roggebrood met roomboter en katenspek.

Ingrediënten voor grote pan erwtensoep

  • 1 zakje spliterwten
  • Groenten uit het pakket
  • 3 aardappels
  • 4 blokjes bouillon
  • Hipspoot of hamschijf of ribbetjes of varkenspoot gecombineerd met hamschijf
  • 1 grote rookworst of 2 kleine
  • Peper, zout, eventueel tabasco

 Bereidingswijze avond ervoor

  • Doe een grote pan +/- 7 liter 1/3 vol met water. De bouillon blokjes, de hele rode peper en het vlees erbij.
  • Dit zet je ongeveer 2 uur op.
  • Na 2 uur doe je de worst er in zijn geheel in. Na een half uur haal je al het vlees+worst+hele peper eruit
  • De pan met bouillon in de koude schuur en het vlees in een schaal in de koelkast
  • De spliterwten zet je in een bak net onder water om te weken tot de volgende dag

  Bereidingswijze volgende dag

  • De groenten en aardappels uit het pakket fijn in blokjes snijden en afspoelen in een vergiet
  • Zet de pan met bouillon op het vuur
  • Als het goed heet is kun je de groenten erbij doen en laat je de soep flink koken
  • Als de soep met groenten flink aan de kook is dan de spliterwten met het restje weekwater in de pan en breng weer aan de kook. Als het kookt op laag vuur ongeveer 1,5 uur laten koken.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel wat druppels tabasco of sambal. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep iets te dik is geworden. Intussen heb je de worst in plakjes gesneden en het vlees fijn gesneden. Het vlees kun je in de pan doen. Goed door de soep roeren. Geniet van deze maaltijd soep!

Keukengeheim van familie Klaassen…..neem 1 rook worst en 1 verse worst en natuurlijk wordt al het vlees gekocht bij de slager. Daar helpen ze je ook aan een lekkere hamschijf, hipspoot, ribbetjes of varkenspoot. Net waar je eigen voorkeur naar uit gaat.

Categorieën: ,