Oma’s kippensoep (per 8 kommen)

5,00

Heerlijk oma’s pittige kippensoep van kippenpoten getrokken lekker goed gevuld met groenten. De groenten die je hiervoor nodig hebt in 1 box. Lekker makkelijk en je krijgt er het lekkere recept bij. In 1,5 uur heb jij een heerlijk zelfgemaakte soep op tafel staan.

Het recept voor deze kippensoep komt uit het boek VoedZo van Sharon Numan. Het staat vol traditionele, voedzame & super lekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Het recept is iets aangepast door Larissa Klaassen. Dit geeft de soep nog net wat extra pit.

 Ingrediënten voor 8 kommen kippensoep

  • 3 kippenpoten maar stukje kippendij erbij is ook heel lekker
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2,5 liter water
  • groenten
  • 1 peper
  • snufje gemalen foelie
  • peper en zout naar smaak toevoegen
  • 150 g vermicelli

Bereidingswijze

  • Doe de kippenpoten samen met de kippenbouillon, peper in zijn geheel en water in een pan. Breng aan de kook en laat 35-45 minuten heel zachtjes koken met een deksel op de pan.
  • Schep de kippenpoten uit de soep en laat ze op een bord iets afkoelen zodat je ze zo kunt snijden. Doe ondertussen de groenten, kruiden, zout en peper in de soep. Kook deze ongeveer 10 minuten mee.
  • Pluk het vlees van de botten en snijd het in stukjes. Voeg de vermicelli aan de soep toe en kook deze korte tijd mee volgens de instructies op de verpakking. Voeg op het laatst de stukjes kip toe en laat ze nog 2 minuten warm worden.

Geniet van deze gezonde soep!

Categorie: