Oosterse Pinda Pompoensoep pakket voor 4 kommen

3,95

Deze Oosterse Pinda Pompoensoep heeft een verrassende smaak en is oh zo héérlijk! Het is een gezonde koolhydraat arme soep.

Ingrediënten voor 4 kommen PindaPompoen soep

  • Groenten in het soep pakket(pompoen, wortel, ui, knoflook, gember, tauge, lenteui)

Zelf toevoegen

  • 500 ml water
  • 2 eieren
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal manis of meer als je pittig lekker vindt
  • 2 grote eetlepels pindakaas
  • 100 a 150 gram pinda’s ongezouten
  • 200 ML kokosmelk
  • peper en zout naar smaak toevoegen

Bereidingswijze

  • Doe een scheut olijfolie in de pan en verwarm deze. Snipper de ui en knoflook en bak deze zacht in de pan.
  • Snijd de pompoen, gember en winterwortel in stukjes en bak deze even mee en roer goed door
  • Voeg het water, bouillonblokjes, kerriepoeder en sambal toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan tot de groenten gaar zijn.
  • Zet intussen een pannetje water op en kook de eitjes
  • Snijd de lente ui vast in ringetjes voor de garnering
  • Zet het vuur uit en voeg de kokosmelk, pindakaas en een flinke handvol pinda’s toe
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een romig geheel
  • Maak de soep op smaak met peper en zout, nog wat extra sambal of klein scheutje ketjap
  • Voeg de tauge toe en nog kort even de pan op het vuur, 1 a 2 minuten. Garneer de soep met een half ei en ringetjes lente ui als topping.

Geniet van deze gezonde soep!

Categorieën: ,