Vegan Rode Linzensoep voor 5/6 kommen

5,00

Deze rode linzensoep is binnen 30 minuten gemaakt dus ideaal om te maken als lunch of voor een snelle avondmaaltijd. Door de rode linzen en zoete aardappel vult het goed.

Wat heb je nodig voor één pan?

  • Groenten uit je soeppakket
  • 1 of 1,3 liter water voor de groentebouillon
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijn of ras el hanout kruiden
  • peper
  • Olijf- of kokosolie

Zo maak je het:

  1. Kook 1 liter water voor de groentebouillon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappels, snijd de tomaten in stukken en snijd de aardappel en de wortel in stukjes.
  2. Zet een kookpan op middelhoog vuur en verwarm wat olie. Fruit de uit en de knoflook.
  3. Voeg na een paar minuten de kruiden, kurkuma in stukjes gesneden en de rode peper toe(in zijn geheel dan kun je hem er voor het pureren eruit halen, wil je een pittige soep dan kun je een deel van de peper mee pureren).
  4. Daarna kun je de zoete aardappel, tomaten en wortel toevoegen. Meng het weer door elkaar.
  5. Voeg een half zakje van de gedroogde linzen toe en het bouillon blokje en giet een liter water erop.
  6. Breng het geheel aan de kook en kook de soep voor zo’n 20 minuten.
  7. Belangrijk om af en toe te roeren zodat de linzen niet plakken aan de bodem van de pan.
  8. Zijn de rode linzen gaar, valt het uit elkaar? Dan kun je de soep pureren. Gebruik hiervoor een blender of een staafmixer.
  9. Blend de soep tot een glad geheel.
  10. Serveer de vegan rode linzensoep en eet smakelijk!

Rode linzen zijn enorm gezond!

  • rode linzen passen in een gezond eetpatroon
  • rode linzen zitten boordevol vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en plantaardige eiwitten
  • rode linzen zijn erg voedzaam
  • rode linzen hebben een hoog eiwitgehalte waarmee ze een uitstekende vleesvervanger zijn
Categorie: