Bruine bonensoep pakket voor grote pan soep

7,95

Bruine bonensoep een echte winter klassieker!

Met dit pakket en recept zet je een grote pan ouderwetse en goed gevulde maaltijdsoep op tafel. Zelf nog even langs de slager om vlees te halen en je kan aan de slag.

Neem de tijd om bruine bonen soep te maken

Je hebt even tijd nodig om echt lekkere bruine bonen soep te maken. De avond van tevoren begin je met bouillon opzetten en bonen weken en dan de volgende dag de soep bereiden. Dit recept geeft je een flinke pan overheerlijke bruine bonen soep. Ongeveer een kom of 10 haal je er zeker wel uit.

Ingrediënten voor grote pan bruine bonen soep

  • 1 zakje bruine bonen en 1 pakje ossenstaartsoep (zitten in het pakket)
  • Groenten uit het pakket
  • 2 blokjes runder bouillon
  • Ossenstaart+schenkel (ossenstaart zit weinig vlees aan daarom ook een schenkel)
  • 1 rookworst en 1 fijne runderworst
  • Peper, zout, eventueel paprikapoeder

 Bereidingswijze avond ervoor

  • Doe een grote pan +/- 7 liter 1/3 vol met water. De bouillon blokjes, de hele rode peper en de ossenstaart en schenkel erbij.
  • Dit zet je ongeveer 2 uur op.
  • Na 2 uur doe je de worst er in zijn geheel in. Na een half uur haal je al het vlees+worst+hele peper eruit
  • De pan met bouillon in de koude schuur en het vlees in een schaal in de koelkast
  • De bonen zet je in een bak net onder water om te weken tot de volgende dag

  Bereidingswijze volgende dag

  • De groenten en aardappels uit het pakket in fijne blokjes snijden en afspoelen in een vergiet
  • Zet de pan met bouillon op het vuur
  • Als het goed heet is kun je de groenten erbij doen en laat je de soep flink koken
  • Als de soep met groenten flink aan de kook is dan de bonen met het restje weekwater in de pan en breng weer aan de kook. Als het kookt op laag vuur ongeveer 1,5 uur laten koken.
  • Blender de soep een klein beetje met een staafmixer. Niet helemaal fijn ma zo dat je nog wel hele bonen her en der ziet. Breng de soep op smaak met een zakje ossenstaartsoep(half zakje net wat je zelf lekker vindt), peper, zout en eventueel wat paprikapoeder. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep iets te dik is geworden. Intussen heb je de worst in plakjes gesneden en het vlees fijn van de schenkel gesneden. Het vlees kun je in de pan doen. Goed door de soep roeren. Geniet van deze maaltijd soep!

Tip …..koop het vlees bij de slager. Daar helpen ze je aan lekker soepvlees en goede ingrediënten maken de soep!

Categorieën: ,